Finnish Photo Awards 2021 voittaja on Antti Karppinen

Valtakunnallisen Finnish Photo Awards -kilpailun voitti Antti Karppinen Siilinjärveltä

Valtakunnallisen Finnish Photo Awards-kisan kokonaisvoittoon nousi tänä vuonna jo mittavan kansainvälisenkin palkintosarjan kerännyt Antti Karppinen Siilinjärveltä. Antti Karppisen voittokuva ”Beginning of an Adventure”, jossa malleina ovat hänen poikansa ja perheen koira, siivitti hänet jo keväällä arvostettuun Federation of European Photographers -järjestön European Professional Photographer of the Year -kilpailun päävoittoon.

Finnish Photo Awards on vuonna 2019 perustettu, nyt kolmatta kertaa järjestetty kaikille kuvaajille avoin valokuvakilpailu, jonka tavoitteena on löytää ja palkita maan parhaat valokuvat ja valokuvaajat kymmenessä eri kuvauskategoriassa kilpailun kokonaisvoiton lisäksi. Vuoden 2021 voittajat palkittiin lauantaina 25.9.2021 Kuopiossa järjestetyssä palkintogaalassa.

Finnish Photo Awards -kilpailun kansainvälinen tuomaristo perusteli voittoisaa kuvaa seuraavasti: “Antti Karppisen kuva nousi selkeästi kisan päävoittajaksi, sillä se osoittaa erityislaatuista mielikuvitusta ja teknistä osaamista sekä valaisun ja väritasapainon hallintaa. Myös huolella harkitut lavasteet ja rekvisiitta herättivät tarinan eloon.” Kilpailun tuomaristo oli erittäin vaikuttunut suomalaiskuvaajien idearikkaudesta ja korkeasta teknisestä osaamisesta kilpailun yleistasolla..

Finnish Photo Awards -kilpailussa on kymmenen eri kilpailukategoriaa. Kilpailun kokonaisvoiton lisäksi Antti Karppinen pokkasi kuvallaan ykkössijat kuvituskuva-, luova muotokuva- ja lemmikkieläinkategorioissa.

Kilpailun muissa kategorioissa voittajiksi nousivat vauvakuvasarjassa Suvi Roiko Tampereelta, lapsikuvasarjassa Hanna Mulli Kempeleeltä, klassisessa muotokuvasarjassa Pia Maria Rautio Lahdesta, mainoskuvasarjassa Onni Wiljami Kinnunen Limingasta, luontokuvasarjassa Tommi Alatalo Oulusta, lehti- ja urheilukuvasarjassa Hannu Rainamo Säynätsalosta ja hääkuvasarjassa Tuukka Nygård Oulusta.

Kilpailun päätuomarina jatkoi aiempien vuosien tapaan brittiläinen valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Jim Lowen, jonka johdolla kuvia arvioi vuosittain vaihtuva kansainvälinen asiantuntijaraati. Finnish Photo Awards -kilpailuun lähetettiin tänä vuonna kaikkiaan noin 600 valokuvaa ja finaalissa arvioitiin jokaisessa kilpailukategoriassa niihin valikoidut kymmenen parhaan valokuvaajan kuvat. Finnish Photo Awards -kilpailun järjestää Suomen Ammattivalokuvaajat ry.

Finnish Photo Awards -kilpailun palkintosijoille sijoittuminen toimii myös pääsylippuna Suomen maajoukkueeseen World Photographic Cup (WPC) -kilpailuun. WPC on maailmanlaajuinen valokuvakilpailu, joissa eri maiden maajoukkueet ottavat toisistaan mittaa. Suomen maajoukkue on osallistunut kisaan menestyksekkäästi sen perustamisvuodesta 2014 lähtien. Myös tämänvuotisen Finnish Photo Awards
-kilpailun voittaja Antti Karppinen on voittanut WPC-kilpailussa mitaleja useana vuonna, viimeksi nyt keväällä 2021. World Photographic Cup –kilpailun kategoriat ovat Commercial, Illustrative, Nature, Portrait, Reportage ja Wedding.

Palkitut kuvat löydät toistaiseksi tästä linkistä (galleria palkituista kuvista tulee pian sivuille)
https://www.dropbox.com/sh/frnpfejaf70mhxd/AAD_1Loo8k1AXdUDrpgVnvH4a?dl=0

Finnish Photo Awards 2021 tulokset

Kokonaisvoittaja Antti Karppinen
Kokonaiskilpailun 2. sija Onni Wiljami Kinnunen
Kokonaiskilpailun 3. sija Pia Maria Rautio
Baby
1. Suvi Roiko
2. Hanna Mulli
3. Jenni Hieta
Children
1. Hanna Mulli
2. Irina Kolomijets
3. Annamari Kemppainen
Classical Portrait
1. Pia Maria Rautio
2. Pekka Homanen
3. Johanna Sjövall
Commercial
1. Onni Wiljami Kinnunen
2. Antti Karppinen
3. Marc Sabat
Creative Portrait
1. Antti Karppinen
2. Pia Maria Rautio
3. Lauri Majamaa
Domesticated animals
1. Antti Karppinen
2. Kristi Vilmunen
3. Mai Puttonen
Ilustrative /digital art / fine art
1. Antti Karppinen
2. Pia Maria Rautio
3. Onni Wiljami Kinnunen
Nature
1. Tommi Alatalo
2. Visa Vaara
3. Risto Raunio

Reportage & Sports
1. Hannu Rainamo
2. Jari Kohonen
3. Risto Raunio
Wedding
1. Tuukka Nygård
2. Minna Pakkanen
3. Ilkka Koski

Yhteistyössä mukana:

(c) Suomen Ammattivalokuvaajat Ry